Konya genelinde yapılan araştırmada ortopedik, görme ve işitme engelliler ile gerçekleştirilen araştırmada şehirde yaşadıkları zorluklar araştırılmış ve yerel yönetimlerden beklentileri tespit edilmiştir. Araştırmada anket, mülakat, derinlemesine görüşme gibi bir çok teknik kullanılmış olup şehrin engellilere yönelik dizaynı için yerel yönetimlere stratejik rehberlik sağlanmıştır. Araştırma Konya Büyükşehir Belediyesi için gerçekleştirilmiştir.
Yapılan araştırma sonuçlarına göre şehirde engellilerin daha rahat yaşamsal aktivitelerini sürdürebilmeleri için dizayn çalışmalarına yönelik stratejiler geliştirilmiştir.
Toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilen projede öncelikli olarak okuma istatistikleri ve okumaya teşvik edici aktiviteler tespit edilmiştir. Araştırmalar neticesinde elde edilen veriler ışığında Online olarak okuma hediyeli okuma yarışmaları düzenlenmiş ve etkinlik çeşitli yaş gruplarına hitap edecek şeklide dizayn edilmiştir. Online sistem üzerinden kitaplarını okuyabilen adaylar aynı sistem üzerinden aynı anda onbinlerce okuyucu yarışmaya katılmıştır.
Selçuklu Belediyesi için geliştirilen proje geleneksel olarak uzun yıllar devam etmiştir.
Türkiye genelinde gerçekleştirilen etkinlikte okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilmiştir. Araştırmalar neticesinde elde edilen veriler ışığında Online olarak hediyeli okuma yarışmaları düzenlenmiş ve etkinlik çeşitli yaş gruplarına hitap edecek şeklide dizayn edilmiştir. Online sistem üzerinden kitaplarını okuyabilen adaylar aynı sistem üzerinden aynı anda onbinlerce okuyucu yarışmaya katılmıştır.
Altın harfler okuma yarışması Özboyacı Altın için gerçekleştirilmiştir.